Depressie door liefdesverdriet

Depressie Door Liefdesverdriet? Zo Voorkom Je Dat!

Liefdesverdriet is een zeer heftige emotie. Zeker in het begin is er een gevaar voor een depressie door het liefdesverdriet.

Je hoofd zit vol vragen waarop je de antwoorden niet krijgt. Je begrijpt hem/haar niet meer. Je gedachten lijk je niet uit te kunnen zetten, waardoor je geest geen rust krijgt.

Maar net als een echte wond moet je gewonde geest rust krijgen om te kunnen genezen. Dwing jezelf om te focussen op andere zaken om je hoofd rust te gunnen. Zo krijg je stapje voor stapje weer een fitte geest.


Sporten om depressie door liefdesverdriet te voorkomen

Een goede manier om niet in een depressie door liefdesverdriet te raken is sport.

Focus je volledig op bijvoorbeeld het hardlopen of het fietsen om je hoofd leeg te maken.

Tennis of een andere competitieve sport is ook een goede manier om jezelf te dwingen met iets anders bezig te zijn. De endorfine die je aanmaakt tijdens het sporten heeft een bewezen positief effect op je geest.

Als je even niet met je ellende bezig bent, krijgt je geest een momentje om te genezen. Tevens vergroot sport je zelfvertrouwen waardoor je je beter voelt over jezelf en het gevaar voor een depressie door liefdesverdriet afneemt.

Ga eropuit om geen depressie door liefdesverdriet te krijgen

Thuis blijven zitten helpt zeker niet mee om een depressie door liefdesverdriet te voorkomen. Omring jezelf met mensen waar je je goed bij voelt en ga eropuit.

Probeer je liefdesverdriet tijdelijk uit te zetten. Verdriet heeft iets cumulatief, mensen keren zich onbewust van je af waardoor je nog meer verdriet hebt.

Omgekeerd gebeurt gelukkig hetzelfde. Als je je beter gaat voelen heb je snel mensen om je heen die je helpen je nog beter te voelen.

Tijd is je grootste vriend

Je grootste vriend in deze moeilijke periode is tijd. Houd steeds in gedachten dat je er echt van gaat genezen, niet morgen of volgende week maar volgend jaar ziet het leven er weer veel zonniger uit.

Je mag je verdrietig voelen, probeer dat niet weg te stoppen maar houd jezelf wel voor ogen dat je overheen gaat komen.

Vergeven om niet in een depressie door liefdesverdriet te belanden

Als je je blijft vastklampen aan je boosheid blijft je ex een gedeelte van je leven. Je boosheid zal zo zeker een depressie door liefdesverdriet veroorzaken.

Probeer je boosheid los te laten en de ander te vergeven. Niet omdat de ander dat verdient maar omdat JIJ het verdient. Als je je ex vergeeft en je boosheid loslaat ontstaat er ruimte in je hoofd voor nieuwe dingen.

En wie weet komt er wel een tijd dat jullie weer contact met elkaar kunnen opnemen!

handtekening


P.S. Krijg GRATIS toegang tot het exclusieve ledengedeelte en ontdek de “10 Geheime Stappen Om Je Relatie Te Redden”.