Ex alleen laten

Ex Terug (Deel 2): Waarom Je Ex Alleen Laten Echt Een Tijdje Nodig Is!

Je ex alleen laten is superbelangrijk. Echt, verdwijn compleet van de radar voor hem of haar. Ongeacht hoe lang jullie samen waren, in de meeste gevallen zal het raar voelen als alle communicatie plots wordt verbroken. Maar dat is eigenlijk net het punt!

Zelfs als je ex je verteld heeft dat hij of zij wel nog “vrienden” wil blijven (friendzones zijn een slecht idee ;-)), moet je jouw ex gewoon een tijdje alleen laten.

Als je de video bekeken hebt die ik in het artikel over “omgaan met je emoties na een breakup met je ex” heb gedeeld, dan weet je allicht al waarom het zo belangrijk is om geen contact te hebben als je jouw ex wil terug winnen.

Het doel hiervan is uiteindelijk om je ex te laten ondervinden hoe het leven is zonder jou, omdat dit er voor gaat zorgen dat je ex je mist en gaat realiseren wat het leven MET jou voor je hem/haar heeft betekend.

Je ex alleen laten betekent echt GEEN CONTACT!

Er zijn altijd wel excuses die je kunt verzinnen waardoor je toch eens naar je ex zou kunnen bellen of sturen: misschien ben je wel wat kleren vergeten in het huis van je ex, of je reservesleutel van de voordeur, of misschien gaan jullie wel naar dezelfde sportschool elke week. Maar al bij al zijn die excuses echt geen redenen om je ex te contacteren. ECHT NIET!

Afgezien van een levensbedreigende situatie waarin je echt niet anders kunt dan je ex contacteren, moet je je ex alleen laten en er alles aan doen om alle vorm van communicatie te vermijden en om helemaal niet met je ex te praten.

Ik wil mijn ex terugProbeer jezelf ook niet te overtuigen dat het iets gaat uithalen om je ex terug te winnen door in deze situatie en op dit moment met je ex te praten… op de langere termijn ga je hier waarschijnlijk net het tegenovergestelde mee bereiken en je ex gewoon verder wegduwen.

Hoe lang moet je je ex alleen laten?

Hoe lang je precies uit de buurt van je ex moet blijven en hoe lang je niet mag communiceren hangt volledig af van hoe lang jullie samen waren en hoe serieus de relatie is. In de meeste gevallen ga je toch zo’n 30 dagen moeten wachten vooraleer je ook maar één woord spreekt tegen je ex.

Als jij en je ex al samen waren voor jaren en het is de eerste keer dat jullie uit elkaar gaan, dan verleng je dit best zelfs nog tot 6 weken.

Ik kan het niet genoeg herhalen hoe belangrijk het is om de eerste weken geen contact op te nemen met je ex als je jouw ex terug wil winnen. Als je er niet in slaagt om je ex alleen te laten en toch contact opneemt, dan kwets je alleen jezelf en verspeel je jouw kansen.

Onvermijdbare ontmoetingen met je ex

Het kan gebeuren dat je ex zelf contact met je opneemt nadat jullie uit elkaar gegaan zijn, en dat is een goed teken. In één van de volgende artikels ga ik het nog uitgebreid hebben over wat je precies kunt sms’en naar je ex of wat je kunt zeggen aan de telefoon, maar als je totaal niet weet hoe je jezelf moet gedragen als je ex contact opneemt, dan kun je altijd dit stappenplan downloaden en je hebt meteen een overzicht van wat je wel en niet mag doen.

Mocht het gebeuren dat je jouw ex tegenkomt op feestjes -omdat jullie gemeenschappelijke vrienden hebben bijvoorbeeld- dan moet je altijd vriendelijk zijn en de conversaties zo formeel mogelijk houden.

Je mag in geen geval grof zijn tegen je ex of weglopen van een confrontatie, maar je moet tegelijkertijd ook lange conversaties vermijden. Vermijd ook de emotionele gesprekken. En niet wenen. Zeker niet wenen!

Je wil dat je ex denkt dat je akkoord gaat met de relatiebreuk en dat je er perfect in slaagt om gelukkig te zijn zonder hem of haar.

Soms is het gewoon onmogelijk om je ex te vermijden. Zeker als je op school zit of bij hetzelfde bedrijf werkt als je ex. Maar nog eens, onze filosofie is: geef je ex geen enkel signaal dat je hart gebroken is of dat je hem of haar terug wil, ga ook geen serieuze discussies aan over je relatie, end reageer altijd zo vriendelijk en koel als mogelijk.

handtekening


P.S. Krijg GRATIS toegang tot het exclusieve ledengedeelte en ontdek de “10 Geheime Stappen Om Je Relatie Te Redden”.