Ex contacteren

Ex Terug (Deel 5): Wanneer Moet Je Jouw Ex Contacteren?

Hoewel ik er geen fan van ben om overdreven bot te zijn, moet ik je toch waarschuwen: er is één onderdeel is van dit volledige proces dat je echt niet mag verprutsen, dan is het wanneer je de communicatie met je ex terug op gang begint te brengen.

Je ex contacteren vergt namelijk enige voorbereiding als je geen fouten wil maken.

Als je het nog niet gedaan hebt, bekijk dan de gratis video’s op Michelle Van Den Berghe’s website. Op die manier krijg je een betere kijk op hoe je moet omgaan met je ex en de onderlinge communicatie. Er zijn zelfs enkele psychologische truukjes die je kunt gebruiken om de muur die je ex rond zich heeft opgebouwd om te gooien of te omzeilen.

Waarom is dit zo belangrijk? Omdat de manier waarop je je ex opnieuw contacteert na de “geen contact”-fase gaat beslissen hoe je ex over jou gaat denken vanaf dat moment. Dus als je iets zegt waardoor je ex automatisch in de verdediging moet gaan om je avances te blokkeren, gooi je je eigen ruiten in.

Doe Normaal & Wees Vriendelijk Als Je Met Je Ex Praat

Het belangrijkste om te onthouden wanneer je je ex opnieuw contacteert is dat je je normaal en vriendelijk gedraagt en in geen enkel geval bedreigend overkomt. Dat betekent dat je gelukkig en enthousiast moet zijn gedurende de gesprekken met je ex. Breng ook geen enkel serieus onderwerp aan bod tot zolang je niet op regelmatige basis opnieuw contact hebt met je ex.

Eerst en vooral, het is belangrijk om vriendelijk en enthousiast te zijn omdat, zoals ik eerder al zei, je ex moet zien dat je perfect kunt leven zonder hem of haar. Als je er gelukkig en depressief bijloopt na de relatiebreuk, dan stuur je compleet verkeerde signalen door. Dus denk er aan om altijd je “happy face” op te zetten als je ex in de buurt is.

Denk er ook aan dat het nu echt nog niet de moment is om met je ex over serieuze onderwerpen te praten. Je kunt je ex contacteren, maar vermijd zeker om te praten over de breuk of over het nu gaat in je leven. Je wil je ex niet de indruk geven dat je alleen maar met hem beginnen praten bent omdat je hem of haar terug wil. Op dit moment hoeft je ex nog niet te weten dat je hem of haar terug wil.

Als je een reden nodig hebt om met je ex te praten en om hem of haar te contacteren (en hierover ga ik het in de volgende artikels nog hebben), probeer met iets “normaal” af te komen. Bijvoorbeeld iets over een feest of een concert dat er staat aan te komen. Of vraag je ex over details van een plaats waar jullie samen geweest zijn (bv een restaurant of een club).

In het begin moeten die nieuwe gesprekken met je ex vooral kort zijn.. een minuutje of twee, meer niet. En als jullie berichtjes sturen, beperk dan het aantal berichten zo veel mogelijk.

Zorg er voor dat de eerste keren wanneer je opnieuw contact hebt met je ex, dat jij diegene bent die het gesprek beëindigt. Dit versterkt de indruk dat je enkel en alleen met je ex wil praten uit beleefdheid en niet omdat je je ex terug wil.

Om het gesprek te beëindigen kun je iets zeggen in de zin van: “Het was leuk om nog eens met je gepraat te hebben, maar ik moet nu door want heb nog een afspraak met iemand, we horen elkaar later nog eens”.

handtekening


P.S. Krijg GRATIS toegang tot het exclusieve ledengedeelte en ontdek de “10 Geheime Stappen Om Je Relatie Te Redden”.