Hoe liefdesverdriet verwerken

Hoe Liefdesverdriet Verwerken Veel Makkelijker Wordt

Hoe liefdesverdriet verwerken aangepakt wordt, is voor elke persoon anders. Liefdesverdriet kan dagen, weken of zelfs maanden duren. Iedereen verwerkt een gebroken hart of zijn eigen manier.

Liefdesverdriet verwerken gebeurt in verschillende fases. Na de nodige tijd kan je weer opgewekt door het leven gaan zonder deze helse pijn te ervaren.

Er zijn 4 fases waarin liefdesverdriet verwerken kan gebeuren

De eerste fase van hoe liefdesverdriet verwerken is ontkenning:

Het is net of je droomt. Je blijft geloven dat het niet waar is en dat je elk moment kan ontwaken uit een droom. Je kropt het verdriet als het ware op en gaat verder met je leven alsof er niets aan de hand is. Echter eens het besef er is, zal het verdriet nog meer pijn doen.

De tweede fase is het accepteren:

Hier besef je dat je relatie ten einde is. Het verdriet komt en de eenzaamheid slaat toe. Je hebt de nodige tijd nodig om je liefdesverdriet te verwerken.

De derde fase van hoe liefdesverdriet verwerken is het loslaten:

Deze is de moeilijkste fase van de 4. Het is ontzettend moeilijk om de andere los te laten. Maar hier is het belangrijk te beseffen dat je zelf verder moet met je leven.

De vierde fase is je nieuwe leven zonder hem of haar.

Als je doorheen de drie voorgaande fases geraakt bent dan is er het besef dat je je leven opnieuw kan beginnen. Je kijkt weer naar de wereld in een roze bril. De pijn is voorbij en je kan opnieuw van het leven genieten.

Hoe liefdesverdriet verwerken: een aantal extra tips:

  1. Hou je vooral niet in met emoties: Laat je emoties in vrije loop. Steun op vrienden en familie om je doorheen deze moeilijke tijd te helpen. Vooral veel praten helpt om de eerste emoties te verminderen.
  2. Leer lessen uit je liefdesverdriet: Hoe erg liefdesverdriet ook is, het kan je leren om de nodige conclusies of lessen te trekken met het oog op volgende relaties.
  3. Vergeef wat je is aangedaan: Vergeef diegene die je verdriet bezorgt, enkel zo sta je open voor een nieuwe relatie.
  4. Neem vooral je tijd om liefdesverdriet te verwerken. Tijd heelt alle wonden.

Hoe liefdesverdriet verwerken dan uiteindelijk moet? Het kan alleen maar met veel liefde en steun van de omgeving om je heen en met de nodige tijd om alle wonden te laten helen.

handtekening


P.S. Krijg GRATIS toegang tot het exclusieve ledengedeelte en ontdek de “10 Geheime Stappen Om Je Relatie Te Redden”.