Liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt

Liefdesverdriet Als Je Het Zelf Hebt Uitgemaakt?

Een relatie dat is stuk gelopen is nooit fijn. Vaak wordt de ‘gedumpte’ persoon in kwestie gezien als het slachtoffer. Toch is het niet altijd deze persoon die de meeste pijn voelt; ook degene die de relatie heeft verbroken moet soms dealen met hevige emoties.

In dit artikel gaan we dieper in op het laatstgenoemde feit, namelijk hoe ga je om met liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt?

De gevolgen van een breuk

Je zult waarschijnlijk denken dat je je niet moet aanstellen. Want jij bent immers degene die de relatie heeft verbroken.

Ook merk je dat vrienden of familie het minder met je te doen hebben, verder hoor je regelmatig iemand tegen je zeggen ”jij hebt er toch een punt achter gezet? Zeur dan niet zo”.

Op dat moment besluit je maar in je schelp te kruipen. Je zult het in je eentje maar zien te oplossen. Maar eigenlijk weet je diep in je hart dat dit niet de manier is om liefdesverdriet op te lossen.

Liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt moet je echter delen met andere mensen!

To- do list

Eerst is het verstandig om alles op een rijtje te zetten.

Vragen die je jezelf kunt stellen zijn: Sta ik nog steeds achter mijn keuze? Heb ik spijt dat ik de relatie verbroken heb? Wil ik hem of haar nog terug? Of heb ik de juiste keuze gemaakt maar moet ik wel dealen met de consequenties?

Want liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt is één van de gevolgen. Wanneer je op een rationele maar ook emotionele wijze tot een conclusie bent gekomen, is het van belang iets met deze antwoorden te gaan doen.

Indien je jouw ex terug wilt, zul je alles uit huis moeten halen om hem of haar terug te winnen.

Wanneer je echter hebt besloten om niet terug te keren naar je ex, dan zul je moeten vechten tegen de waarschijnlijk hevige emoties.

Liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt komt helaas voor. Toch voelt het nog steeds raar dat er zoveel verdriet is. Je zou intussen al lang opgelucht moeten zijn, helaas is dit niet vaak het geval.

Waarom heb je liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt?

Liefdesverdriet als je het zelf hebt uitgemaakt is een nog ongekend fenomeen. Toch is het een feit dat een groot deel van die mensen ook liefdesverdriet hebben.

Redenen hiervoor zijn dat ze een plotselinge leegte voelen. Daarnaast zijn alle toekomstplannen die jullie samen hadden gemaakt abrupt tot een einde zijn gekomen.

Deze gevoelens in combinatie met een schuldgevoel zorgen voor hevige emoties. Toch is dit verdriet maar voor een korte periode, maar om met deze gevoelens om te gaan hebben we een paar tips op een rijtje gezet:

  1. Verzet je gedachtes door middel van leuke activiteiten zoals een hobby;
  2. Relativeer dit gebeuren, want jij bent degene die het heeft uitgemaakt;
  3. Kruip uit je schelp en deel je verdriet!

handtekening


P.S. Krijg GRATIS toegang tot het exclusieve ledengedeelte en ontdek de “10 Geheime Stappen Om Je Relatie Te Redden”.