Liefdesverdriet Na Een Lange Relatie

Hoe Liefdesverdriet Na Een Lange Relatie Verwerken?

Liefdesverdriet na een lange relatie, het is voor de meesten van ons geen onbekend fenomeen. Hoewel liefdesverdriet een heel menselijk verschijnsel is, is het wel een heel vervelend iets. Want hoe verwerk je dit, hoelang duurt dit en kom je er ooit nog wel overheen?

Lange relatie verbroken

Of je nu degene bent die de relatie heeft verbroken of degene met wie de relatie verbroken is, beide kanten kunnen enorm last hebben van liefdesverdriet. Het besluit van iemand om een lange relatie te verbreken komt vaak niet zomaar; deze persoon heeft vaak al nachten liggen denken hoe het dan anders kan.

Maar soms is de koek gewoon op, dan is het verbreken van een relatie de enige manier om uit de neerwaartse spiraal te komen.

Als je degene bent die de boodschap ‘het is over’ krijgt te horen dan ben je geschokt en hoop je misschien dat het nog goed komt, daardoor kan het liefdesverdriet na een lange relatie wel eens een langere periode in beslag gaan nemen.

Omgaan met het liefdesverdriet na een lange relatie

Liefdesverdriet na een lange relatie verwerken gaat met ups en downs en komt in fases; ontkenning, accepteren, loslaten, een nieuw leven. Meer over deze fases staat in het artikel ‘Hoe liefdesverdriet verwerken veel makkelijker wordt‘.

Verschillende dingen die je kunt doen en je zullen helpen tijdens de fases om je liefdesverdriet na een lange relatie te verwerken zijn:

  • Tijdens de ontkenning: praat met mensen die je vertrouwd. Geef aan dat je het echt niet kan geloven en neem ook tips van hen aan.
  • Tijdens acceptatie-fase: wees verdrietig, wees boos, wees teleurgesteld. Kortom; laat alle emoties de vrije loop en schaam je niet voor je tranen of woede.
  • Tijdens het loslaten: Zoek geen contact met je ex-vriend of ex-vriendin. Laat hem of haar zijn eigen leven leiden en probeer langzaam weer wat afleiding te zoeken in de dagelijkse dingen.
  • Tijdens de fase van een nieuw leven: ga bedenken wat jou echt blij maakt, waar jij gelukkig van wordt, dat kan een nieuwe hobby, studie, sport of een huisdier zijn. Wees lief voor jezelf en gun jezelf deze dingen. Er zullen nieuwe contacten op je pad komen!

De lange relatie vergeten?

Iedereen die liefdesverdriet na een lange relatie heeft gehad heeft een plekje in zijn of haar hart voor de andere persoon uit deze relatie, hoe vervelend deze relatie ook aan zijn einde is gekomen.

De persoon uit deze relatie vergeten gaat nooit helemaal gebeuren. Dat is helemaal niet erg, als je dat kan accepteren dan betekend dat gewoon dat je het liefdesverdriet na een lange relatie verwerkt hebt!

handtekening


P.S. Krijg GRATIS toegang tot het exclusieve ledengedeelte en ontdek de “10 Geheime Stappen Om Je Relatie Te Redden”.