Met je ex praten aan telefoon

Ex Terug (Deel 7): Hoe Moet Je Met Je Ex Praten Aan De Telefoon?

Wanneer kun je het best bellen met je ex?

In een vorig artikel vertelde ik al dat SMSjes sturen naar je ex -op het juiste moment- veel voordelen kan hebben.

Maar soms, bijvoorbeeld als je ex helemaal niet het type is om SMSjes te sturen, is een telefoontje veel beter.

Uiteraard zijn er behoorlijk wat voordelen aan met je ex praten aan telefoon. Het geluid van je stem alleen al kan herinneringen oproepen, en het is zeker een meer persoonlijke en intieme manier van communiceren.

Het is probleem is hier natuurlijk dat met je ex praten aan telefoon ook een dialoog vereist en vaak kan het ook opdringerig overkomen voor je ex.

Zorg er gewoon voor dat je goed voorbereid bent en exact weet wat je gaat zeggen als je met je ex aan telefoon gaat praten. (Of zorg er voor dat je klaar bent voor het geval dat je ex jou belt, iets waarover ik het hieronder ook ga hebben.


Wees Voorbereid Als Je Ex Jou Belt

De kans bestaat dat, als je de “geen contact”-fase gevolgd hebt, je ex uiteindelijk diegene is die met jou contact opneemt en je belt. Hij of zij kan je gedurende de “geen contact-fase bellen en dan ben je maar beter goed voorbereid op wat je gaat zeggen.

Als je ex je inderdaad belt, dan hoef je je in ieder geval al geen zorgen te maken dat je een excuus moet vinden om zelf eerst te bellen. Je ex doet nu dat werk voor jou, en heeft plots een “reden” om je te bellen (zelfs al is het maar om eens te horen hoe het met jou gaat)

Zoals ik eerder als zei, je wil niet onvoorbereid zijn als (of wanneer) je ex de telefoon opneemt en je belt. Hij of zij belt je waarschijnlijk om je reactie te zien en om te weten te komen hoe je je momenteel voelt na de relatiebreuk. Het is belangrijk om op dit moment niets te zeggen dat je ex verder van je gaat wegduwen.

Om die reden kan ik het niet genoeg blijven herhalen: wees goed voorbereid door er een stappenplan bij te nemen dat je begeleid in het terugkrijgen van je ex. (Bij voorkeur een stappenplan dat geschreven is door een expert, zoals Michelle Van Den Berghe).

Met Je Ex Praten Aan Telefoon? Volg Deze Regels

De beste manieren om met je ex te praten in het echt, zijn praktisch hetzelfde als dat je met je ex SMSjes stuurt of met je ex zou moeten praten aan telefoon.

Eerst en vooral: je moet alle gesprekken zo kort mogelijk houden – één of twee minuutjes is perfect.

Je moet er ook voor zorgen dat jij diegene bent die het telefoongesprek als eerste beëindigt, niet je ex. Verzin een excuus na een minuutje of twee… iets als “sorry maar ik stond net op het punt om te vertrekken, misschien horen we elkaar later nog wel een andere keer”.

Je kunt nu ook de deur om je later terug te bellen al een beetje openzetten voor je ex, door iets te zeggen als: “Als je nog wat wil praten, waarom bel je me niet terug dit weekend? Ik zal er rekening mee houden”. Dit stelt je in staat om het gesprek na twee minuten al te beëindigen, maar je toont ook aan je ex dat je wel bereid bent om later nog wat verder te praten.

Het is ook het beste om alle gesprekken met je ex behoorlijk neutraal en vriendelijk te houden. Zorg er voor dat je vrolijk en opgewekt klinkt, niet depressief.

Denk er aan: je kunt perfect leven met de breuk en je hebt je ex niet meer nodig (zelfs al is dit niet waar, het is wel het signaal dat je moet uitsturen naar je ex)

Haal geen serieuze onderwerpen aan, en vermeld in geen enkel geval de relatiebreuk of je verlangen om terug samen te zijn met je ex. Als hij of zij zelf over deze onderwerpen begint, probeer dan het gesprek zo snel als mogelijk in een andere richting te duwen (zonder grof te zijn).

Praten met je ex aan telefoon vergt dus enige voorbereiding en je weet beter op voorhand wat je wel en niet kunt zeggen, maar eenmaal je doorhebt hoe het spelletje gespeeld wordt, kun je hier alleen maar voordeel uit halen!

handtekening


P.S. Krijg GRATIS toegang tot het exclusieve ledengedeelte en ontdek de “10 Geheime Stappen Om Je Relatie Te Redden”.