Relatieproblemen Door Schoonmoeder

Relatieproblemen Door Schoonmoeder? Zo Los Je Dat Op!

Relatieproblemen door schoonmoeder komen zeer vaak voor. Er is van beide kanten een schoonmoeder in het spel die zich vaak in de ogen van de ander opdringerig voordoet.

Een schoonmoeder wilt het beste voor hun kind en kleinkinderen en daarom willen ze zich in vele gevallen met de opvoeding en dergelijke bemoeien.

Relatieproblemen door schoonmoeder: de keuring

Ouders hebben voor de opvoeding van hun kind gezorgd.

Zij hebben op deze manier ook de relatie met hun kind opgebouwd. Komt er een ander in het spel dan is dat voor sommige toekomstige schoonouders moeilijk.

De wederhelft zal voor een groot deel het gedrag van hun kind gaan bepalen. Daardoor word je gekeurd of je wel de juiste persoon bent voor hun kind.

Bij de eerste ontmoeting wordt vaak een wederzijds oordeel geveld. Je kan aan de schoonmoeder heel snel zien of je wel of niet wordt goedgekeurd.

Een invloedrijke schoonmoeder is belangrijk. Zij kunnen er de oorzaak van zijn dat een huwelijk slaagt of breekt. Je zal als partner steeds worden getoetst.

Schoonmoeder en schoondochter

Relatieproblemen door schoonmoeder komt omdat de schoonmoeder vaak ongevraagde kritiek geeft en bemoeizuchtig is.

Ook het veelvuldig ongevraagd aanwezig zijn wordt niet in dank afgenomen. In veel gevallen komen de relatieproblemen door schoonmoeder doordat zij zich met de manier van het opvoeden van de kleinkinderen bemoeit.

Het verwennen van de kleinkinderen maar ook het in de watten leggen van haar eigen zoon wordt afgekeurd. Wordt dezelfde kritiek door haar eigen moeder geuit dan wordt dit vaak als vanzelfsprekend aangenomen.

De problemen die kunnen ontstaan in een relatie door de schoonmoeder is vaker het geval met de schoondochter dan met een schoonzoon. Ongeveer 60% van de schoondochters vindt dat de schoonmoeder vaak onredelijk en jaloers is en dit is ook omgekeerd het geval.

Mannen zijn in dit geval een stuk gemakkelijker. Vrouwen “vechten” als het ware een concurrentie strijd uit wie de eerste vrouw is. Daarom zien ze zich vaak door de ander bedreigd.

Relatieproblemen door schoonmoeder is vaak hiervan de oorzaak. De onderlinge macht strijd zal pas stoppen als beide partijen waardering voor elkaar krijgen. Zij kunnen profiteren van elkaars vriendschap en een schoondochter kan gebruik maken van de levenservaring van de schoonmoeder.

Relatieproblemen door schoonmoeder is het beste te voorkomen door wederzijds respect voor elkaar te hebben. De schoondochter zal de schoonmoeder moeten proberen te begrijpen en ook andersom.

handtekening


P.S. Krijg GRATIS toegang tot het exclusieve ledengedeelte en ontdek de “10 Geheime Stappen Om Je Relatie Te Redden”.

Eén reactie op “Relatieproblemen Door Schoonmoeder? Zo Los Je Dat Op!

  1. Wat een slecht artikel en advies!
    Zeker nooit in dat schuitje gezeten, in de praktijk werkt het toch echt anders…

Reacties zijn gesloten.