Ruzie In De Relatie

Elke Ruzie Kan Vermeden Worden

Ruzie – Zijn jullie een koppel dat bijna nooit ruzie maakt of zitten jullie elkaar voortdurend in de haren? Bij sommige koppels kan je er de klok op gelijk zetten dat er om de paar dagen een ruzie is. Dikwijls is het ter sprake brengen van een bepaald onderwerp al een garantie op ruzie.

Relatiebreuk Redden?  Ontdek Hier Wat Je Moet Doen »

Ruzie In De Relatie – Een Praktijkvoorbeeld

Suzanne(64) zegt dat ze sedert haar huwelijk 40 jaar geleden geen financiële onderwerpen ter sprake kan brengen zonder dat er ruzie van komt. Volgens haar man George wordt er nooit genoeg gespaard. Iedere grote uitgave die Suzanne wil doen eindigt met ruzie.

Ruzie In De Relatie – Een Ander Praktijkvoorbeeld

Hans gaat al jaren gedwee mee naar zijn schoonouders op zondagnamiddag. Hoewel zijn echtgenote Maria ook liever de zondagnamiddagen exclusief aan hun gezin zou besteden, durft zij dit niet aankaarten bij haar ouders en Hans heeft het verbod gekregen dit ter sprake te brengen. Als Hans dit probleem bij Maria aankaart, ontstaat er ruzie en is de sfeer in huis altijd een paar dagen zoek.

Relatiebreuk Redden?  Ontdek Hier Wat Je Moet Doen »

Herken Je Jouw Relatie In Deze Voorbeelden?

Als jullie tot de koppels behoren die weinig of geen ruzie maken, is het dan omdat jullie zo harmonieus samenleven of omdat problemen niet aangekaart worden? Als dit laatste het geval is, zou er zich onderhuids wel eens een heel grote bron van onvrede kunnen vormen. Zaken die niet uitgesproken worden en problemen die niet opgelost worden hebben de neiging om steeds grotere proporties aan te nemen. Uiteindelijk kan men er niet meer omheen.

Relatiebreuk Redden?  Ontdek Hier Wat Je Moet Doen »

We Bekijken Eens Het Geval Van Ann

Ann gaat een ruzie en problemen liever uit de weg dan ze met haar vriend te bespreken. Dagelijks beklaagt ze zich erover dat niemand, en in het bijzonder haar vriend, haar begrijpt. Haar ongenoegen wordt zo groot dat hun relatie op de helling zal komen te staan als het uiteindelijk zal uitlopen op een ruzie, gezien de proporties die haar onvrede intussen heeft aangenomen.

Haar vriend heeft tot op heden geen flauw idee waar Ilse mee zit. Hij ziet enkel dat zijn vriendin ergens mee worstelt. Als hij Ann om meer uitleg vraagt, antwoordt zij: “Laat me gerust, jij begrijpt me toch niet”.

Wat Doet Ann Nu Verkeerd

Ruzie kan de lucht klaren. Het kan de mogelijkheid creëren om de dingen op een rijtje te zetten en zaken bespreekbaar te maken. Wie echt kwaad is, stapt als het ware over op een andere “energie” en gaat over een bepaalde grens. Velen durven pas dan echt zeggen wat hen dwars zit. Op die manier worden dingen uitgesproken en kan men er in de toekomst iets aan doen.

Het is nog altijd beter om zaken waar je mee worstelt onmiddellijk uit te spreken in plaats van ze op te kroppen tot ze een grote ruzie en bedreiging voor je relatie vormen.

Als je kort op de bal speelt, vermijd je dat zaken tot onoverkomelijke ruzies en problemen gaan uitgroeien. Het risico bestaat immers dat je gaat denken in je partners plaats en zo de verkeerde veronderstellingen maakt. Door te zeggen waarop het staat hoeft je partner zich dan ook geen dagen af te vragen waar je eigenlijk mee zit.

Relatiebreuk Redden?  Ontdek Hier Wat Je Moet Doen »

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

 ONTVANG GRATIS RAPPORT MET TIPS EN HANDIGE INFORMATIE